Bent u op zoek naar een huurwoning in Drenthe? Op Drenthe Huurt vindt u het totaaloverzicht van alle beschikbare huurwoningen van zeven Drentse corporaties. Dat maakt het vinden van een huurwoning een stuk eenvoudiger. U ziet namelijk precies welke huurwoningen er in een bepaalde plaats beschikbaar zijn. En welke woningen u kunt vinden passend bij uw inkomen en gezinssituatie.

Zo vindt u een huurwoning

Op Drenthe Huurt vindt u het aanbod beschikbare huurwoningen. Om direct te zien voor welke woningen u op basis van uw inkomen en gezinssamenstelling in aanmerking komt, vult u de filter ‘Passend bij mijn inkomen’ in. Zo vindt u alleen huurwoningen die voor u passend zijn. Verder kunt u zoeken op plaatsnaam, type woning en aantal slaapkamers. Andere filters waarop u een huurwoning kunt vinden zijn woningcorporatie en energielabel. Het aanbod woningen vindt u hier.

Reageren op een huurwoning

Wanneer u een huurwoning vindt die voldoet aan uw wensen, kunt u hierop reageren. U kunt alleen reageren bij corporaties waar u staat ingeschreven als woningzoekende. Wilt u reageren op een huurwoning van een andere corporatie dan dient u zich bij die corporatie in te schrijven als woningzoekende. Meestal is het slim eerst even contact met de betreffende corporatie op te nemen. Zij helpen u verder.